Oudervertegenwoordiging

Binnen Scouting Alblasserdam is een oudervertegenwoordiging ingesteld die de belangen van de jeugdleden vertegenwoordigt. Deze oudervertegenwoordigers vertegenwoordigen ieder een bepaalde leeftijdsgroep.

Normaal gesproken hebben in Nederland alle leden van een vereniging inspraak in de te nemen beslissingen, door het bijwonen van een algemene ledenvergadering. Omdat binnen Scouting het grootste gedeelte van de leden minderjarig is kunnen de leden deze inspraak zelf niet uitvoeren. Zodoende nemen de oudervertegenwoordigers deze taak van de jeugdleden over en beslissen zij samen met de leiding, bestuursleden en andere meerderjarige leden over de dagelijkse gang van zaken in de groepsraad (algemene ledenvergadering).

De oudervertegenwoordigers zijn - naast de leiding - het aanspreekpunt voor alle ouders. Andere ouders die bepaalde punten willen aankaarten of problemen binnen een speltak willen bespreken, kunnen bij de oudervertegenwoordigers terecht. U kunt de oudervertegenwoordigers in het clubhuis aanspreken of hen per e-mail benaderen.

Bevers
Arie Jan Deelen