Bijeenkomst 2015

26 september 2015

Zaterdag 26 september j.l. kwamen oudleden en leden van Scouting Alblasserdam bij elkaar om hun jaarlijkse bijenkomst en ledenvergadering te houden.

We ontmoetten elkaar (38 personen in totaal) op de parkeerplaats bij Landvast te Alblasserdam, vanwaar we, per luxe touringcar, vertrokken richting Sliedrecht. Het weer was fantastisch, op naar het Baggermuseum.

Daar aangekomen werden we getrakteerd op koffie met heerlijk gebak. Tijdens de koffie raakte iedereen al met elkaar in gesprek, erg gezellig.
Daarna werden er 3 groepen gevormd, welke, onder leiding van een enthousiaste gids, een rondleiding kregen door het museum. Ook het buitenmuseum werd bezocht.
Hierna gingen we, via een mooie route door de Alblasserwaard, naar het Wapen van Ameide. Hier stonden de tafels al klaar om gezamenlijk de lunch te nuttigen.

Na de lunch werd de jaarlijkse ledenvergadering gehouden.
Bijzonder punt om te noemen is dit: de (eerste) penningmeester van VriVaLo, Jan van Wuijckhuijse, neemt aan het einde van 2015 afscheid van deze functie. Jarenlang heeft hij de financiën van de groep beheerd. Om hem te bedanken voor de fantastische wijze waarop hij dit deed, werd hem het Erelidmaatschap van Scouting Alblasserdam uitgereikt.

Na de vergadering werden we naar een andere zaal verwezen, waar we getrakteerd werden op een Uilenshow. De heer Boom vertelde op een interessante wijze (met 3 uilen aanwezig) veel bijzonderheden over deze vogels.

Na afloop hiervan met elkaar nog een consumptie genuttigd en terug naar het beginpunt in Alblasserdam.
Al met al kunnen we terugzien op een zeer geslaagde dag.