Tijd voor een dropping!

25 februari 2017

Het was een langere opkomst vandaag. Het was namelijk een overnachting, wat betekend dat we iets stoers gaan doen op de vrijdagavond en iets leuks op de zaterdagochtend!

Deze keer hebben we de verkenners weer een keer gedropt. De verkenners hebben vooraf nog een korte herhaling gehad van de routetechnieken die ze tijdens de dropping tegen zouden komen. Hierna zijn ze in twee groepen naar de plek van dropping gereden door de leiding. Hier begon de tocht. Het eerste gedeelte ging nog niet iedereen goed af, maar toen de verkenners het doorhadden ging het hard! De groepjes zijn elkaar zelfs tegengekomen en zijn samen verder gegaan. De toch is gelukkig goed afgelopen. Terug op het Fort hebben we nog even bij het vuur gezeten, een soepje gegeten en zijn we gaan slapen.

De volgende dag begonnen we met een rondje ochtendgymnastiek, iets wat we op kamp elke dag doen! Daarna zijn we lekker gezamenlijk gaan ontbijten en hebben we de Burcht aangeveegd, want daar hebben we toch wat rommel gemaakt… Om een beetje in kampstemming te blijven, hebben we geoefend met het opzetten van de patrouilletenten en de puptentjes. Helaas ging het rond de wissel een beetje regenen, waardoor we het opzetten van de tenten hebben afgekapt. Hierdoor hebben we een spel gedaan wat de verkenners al een tijd wilde spelen, namelijk bussietrap! Hiermee is de overnachting op een leuke manier afgesloten en kon iedereen moe maar voldaan naar huis.