Routetechnieken!

28 september 2019

Het weer zou deze zaterdag niet erg goed zijn, waardoor wij voornamelijk binnen bezig zijn geweest. Bewapen met kaarten, kompassen, GPS'en en pen en papier zijn we vandaag bezig geweest met routetechnieken!

Maar voordat we stil gingen zitten, hebben we eerst onze energie losgelaten met het spel 'dweilenrace'. De twee teams moesten zo veel mogelijk punten scoren door de dweil naar hun muur te vegen. Het ging er ruig aan toe en het heeft maarliefst één theedoek gekost, maar uiteindelijk werd het gelijkspel en speelde we nog een potje ‘bloed aan de bal’ Ook dit ging erg snel, zeker met een tweede ‘bal’ in de groep, en gingen we door naar de routetechnieken.

In vier verschillende posten werden de verschillende routetechnieken behandeld. De patrouilles gingen langs bij verschillende vaandrigs om daar uitleg te krijgen van de kaart, de kompas, de GPS of twee routetechnieken. Hierdoor heeft iedereen een sterke basis kunnen leggen en wie weet wordt de kennis al snel ingezet!

De tijd is erg snel gegaan en de opkomst was alweer over. De ouders die aanwezig waren, konden meegenieten van het sluiten.