Laatste opkomst van de overvliegers!

02 september 2023

Het was dit weekend de laatste opkomst van de verkenners die overvliegers, het was dus aan de overvliegers om te zeggen wat we deze opkomst zouden gaan doen! De keus was op vuur maken en broodje bakken.

We begonnen dus met het zoeken naar geschikte stokken voor het bakken van broodjes. De leiding zou voor brooddeeg zorgen, maar dit bleek uiteindelijk een erg lastige taak voor de leiding te zijn! Het zijn afbakbroodjes geworden. Terwijl de verkenners lekker op zoek waren naar goede stokken voor de broodjes in het bos, zijn de oudste verkenners en de overvliegers aan de slag gegaan met het maken van vuur.

Na het broodje bakken hebben we nog een eindspel gedaan, genaamd 'krukrukken'. Dit is een spel waarbij iedereen in een cirkel staat en je ervoor moet zorgen dat jij niet de krukken in het midden omstoot! Hierbij is er tactisch gespeeld om de leiding eruit te spelen.

Uiteindelijk was het dan zo ver, het overvliegen! Er zijn deze keer vier verkenners naar de explorers overgevlogen, maar we hebben er ook weer een aantal voor terug. Op een mooi, nieuw seizoen bij het nieuwe onderdeel!