Paalkamperen, het kamperen

25 mei 2014

Dit weekend zijn we gaan paalkamperen! Een nachtje slapen bij een paal, waar er normaal gesproken water uitkomt, als de kraan er nog aan hangt. Deze paal staat in de Avelingen, ergens naast Boven-Hardinxveld. De afstand van ’t Fort naar deze paal is ongeveer 25km en het idee was om dit te gaan hiken. De helft van de groep heeft dit ook gedaan, de andere helft is gaan fietsen. Dit verslagje gaat over het kamperen, geschreven door Jeanette.

Als eerste kwamen de lopers aan op het terrein dit was rond zeven uur, daarna kwamen de kookploeg en fietsers aan. Toen iedereen er was gingen we eerst gezellig met zijn allen even wat drinken. Nadat iedereen zijn drinken op had gingen we beginnen met de barbecue en hebben we ondertussen de tenten opgezet. De barbecue was heel gezellig en ook erg lekker! Toen we klaar waren met eten gingen we gezellig met zijn allen rond het vuur zitten. Langzamerhand ging iedereen één voor één naar bed.
De volgende ochtend hebben we een ochtend duik genomen in het water dat langs het terrein stroomde. Erg koud aan het begin maar daarna ging het wel. De vissers die er zaten vroegen zich af wat we in vredes naam gingen doen en het was ook de eerste keer dat ze mensen zagen zwemmen zo vroeg. Daarna zijn we met zijn allen gaan ontbijten en hebben we alle spullen opgeruimd en de kar ingepakt. Toen ging iedereen richting ‘t Fort en hebben we daar nog wat gedronken.