Paalkamperen, de hike

25 mei 2014

Dit weekend zijn we gaan paalkamperen! Een nachtje slapen bij een paal, waar er normaal gesproken water uitkomt, als de kraan er nog aan hangt. Deze paal staat in de Avelingen, ergens naast Boven-Hardinxveld. De afstand van ’t Fort naar deze paal is ongeveer 25km en het idee was om dit te gaan hiken. De helft van de groep heeft dit ook gedaan, de andere helft is gaan fietsen. Dit verslagje gaat over de hike, geschreven door Erik.

We hadden de kar ingepakt met de tenten, banken, brandhout en andere dingen om de overnachting door te komen. Onze tassen stonden klaar. We vertrokken rond tien voor twee en we begonnen aan de hike. Anton, Erik, Jeanette en Wesley zijn de uitdaging aangegaan op naar de paalkampeerplek te hiken, met bepakking. In het begin ging het aardig vlot, maar na een aardig tijdje lopen besloten we toch maar om een pauze te nemen. Dit was in Sliedrecht en duurde ongeveer tien minuutjes. Na deze pauze zijn we doorgelopen tot ergens in Boven-Hardinxveld, waar we een pauze van twintig minuten hadden. Deze pauze was wel heel hard nodig voor sommige onder ons. Tijdens deze pauze kwam er nog een man aan, die vroeg of we op dat punt bleven overnachten. Hij wist nog wel een plekje waar je beter staat en wilde ons eventueel nog wel brengen ook. Waarschijnlijk bedoelde hij het plekje waar we al naartoe aan het lopen waren. Na deze pauze gingen we met frisse zin weer verder. Een stukje verder in Boven-Hardinxveld kwamen we een man tegen, die vroeg of we nog genoeg drinken hadden en bood ons wat te drinken aan. Hierbij maakte we gelijk een gezellig praatje, waar we vandaan komen en dat hij dit vroeger ook gedaan heeft. Hierna zijn we weer verder gegaan. Rond zeven uur kwamen we aan. Dit was een tijd van vijf uur en een kwartier, waarbij we ongeveer een half uur hebben gepauzeerd.
Deze dag heeft kok Dennis voordat we weg gingen aan ons gevraagd of dat hij met zijn auto moest gaan of niet, voor de volgende dag. We hadden gezegd dat we zouden zien hoe het vandaag zou lopen, maar dat hij hem voor de zekerheid wel mee kan nemen. Dit was maar goed ook, want na de 25km op de heenweg waren wel gesloopt. De een liep nog moeilijker dan de ander, maar we zijn allang blij dat we de 25 gehaald hebben! De terugweg hebben we dus met de auto gedaan. Respect naar de fietsers, die de heen én terugweg wel gefietst hebben.