Paalkamperen, de fietstocht

25 mei 2014

Dit weekend zijn we gaan paalkamperen! Een nachtje slapen bij een paal, waar er normaal gesproken water uitkomt, als de kraan er nog aan hangt. Deze paal staat in de Avelingen, ergens naast Boven-Hardinxveld. De afstand van ’t Fort naar deze paal is ongeveer 25km en het idee was om dit te gaan hiken. De helft van de groep heeft dit ook gedaan, de andere helft is gaan fietsen. Dit verslagje gaat over de fietstocht, geschreven door Kimberly.

Daan, Lise, Remko en Kimberly hadden besloten om met de fiets te gaan omdat ze het net een tikkie te ver vonden om te gaan lopen naar de kampeerplek. Het plan was om vanaf het Fort te vertrekken richting Avelingen. We hadden twee opties qua route; langs de snelweg of door de polder heen. De route door de polder vonden we allemaal een stuk gezelliger dan langs de snelweg.
De eerste honderd meter gingen al goed, Kimberly kreeg namelijk een klapband! Met een andere fiets en wat vertraging zijn we rond half vijf vertrokken vanaf het Fort.
Met heerlijk weer en soms de wind in de rug ging het fietsen prima! Af en toe een stop om te kijken of we nog op de goede route zaten en gelijk even wat selfies tussendoor. Bij Vuilendam hebben we een stop gemaakt bij de ijsboerderij om even te genieten in het zonnetje met heerlijk  zelfgemaakt ijs. 
Het laatste stuk van de route leed ons via een hobbelig onverharde weg naar de plek waar we dachten dat het kampeerterrein was. Toen kwamen we erachter dat we de route lukraak naar Avelingen zelf hadden gepland. Na de goede route opgezocht te hebben kwamen we gelukkig toch nog op het goede plek terecht.