Welpenkamp 2006

28 april 2006

28 april 2006

Eindelijk is het zover. We gaan op kamp!!

We verzamelen op het station in Dordrecht om af te reizen naar Kapelle, ofwel China. Met de welpen voorop en de ouders erachter vertrokken we naar spoor 5, waar de trein zou vertrekken. Op het allerlaatste moment kwamen we er achter dat de trein van spoor 3 zou vertrekken. Dus met z

29 april 2006

29 april 2006

Al vroeg (6:30uur) waren de welpen weer wakker. Nog tot 7:15uur hebben we het in bed vol weten te houden, maar toen moest er echt opgestaan worden. Na het gebruikelijke ochtendritueel van wassen, tandenpoetsen, aankleden en de tas en bed wat aan kant maken was het tijd voor ontbijt. De kookploeg had gezorgd voor geel brood, zodat wij net zo geel zouden worden als de Chinezen. Gelukkig viel dat geel worden allemaal wel mee en smulde iedereen van het brood. Wat kunnen de welpen eten zeg. Sommigen presteerden het om alleen bij het ontbijt al 8 boterhammen weg te werken.

Na het ontbijt kwamen Kim-Li en Lu-Lu ons vertellen dat er ook schoongemaakt moest worden. De welpen werden in drie groepjes verdeeld. Ieder groepje kreeg zijn eigen kleur hoofdband en ging aan de slag. De wc

30 april 2006

30 april 2006

De zondag begon, na het ontbijt, met een korte wandeling naar de kerk. Daar zijn de welpen bij de kindernevendienst geweest. Gelukkig verliep ook de terugweg weer droog. Terug bij het clubgebouw eerst de uniformen uitgetrokken natuurlijk en een potje voetbal gedaan. In de tussentijd was de kookploeg al druk bezig geweest een hele grote berg pannenkoeken te bakken. Daar werd volop van gegeten. Bij de hele berg ging op.

Na de lunch was het tijd om een klein beetje op te ruimen in de slaapzaal. Sommige tassen lagen bijna leeg naast de bedden of met een grote berg kleren er bovenop. Altijd mooi om te zien hoe snel zo

01 mei 2006

01 mei 2006

We schrokken wakker van een hoop herrie. Althans de leiding. De welpen hadden niets in de gaten. Pas toen zij de eetzaal binnenkwamen zagen ze alle tafels en stoelen overhoop liggen. Er hing ook een brief aan een lampion geprikt. Die was helemaal in het Chinees en moest dus vertaald worden. De welpen die het snelst waren met het aankleden begonnen hier alvast mee. Het bleek een brief te zijn van de zwarte Ninja's. Ze wilden ons ontmoeten om 2uur 's middags. Daar moesten we ons dus nog maar even verder op voorbereiden. Helaas regende het en moesten we dat dus binnen doen. We hebben een Chinese hoed gemaakt en ook krantenmep gedaan. En niet met onze eigen namen, maar met een Chinees voorwerp, dier enzo. Dat was dus best lastig.

Ook hebben we nog een fotolijstje versierd, waar jullie allemaal een leuke foto van het kamp in krijgen. Vandaag was het ook nog een beetje feest!! Giorgio was namelijk jarig!! Een versierde stoel, slingers, voor hem zingen en natuurlijk een cadeautje horen daar allemaal bij.

Voor lunch had de kookploeg zich weer uitgesloofd, door heerlijke tosti's te bakken voor iedereen. Er moest ook nog getraind worden voor we de Ninja's zouden ontmoeten. Buiten was een hindernisbaan gebouwd die we allemaal gedaan hebben. En dat in de regen, zo konden we zien dat de welpen er echt klaar voor waren. Uitgeput na dit alles toch eerst nog maar even een uurtje slapen voor we met de Ninja's in gevecht konden gaan.

Opa en Rong kwamen ons om kwart voor twee halen. We gingen naar het klimtoestel, waar de Ninja's ook zouden komen. De kleinste drie welpen klommen er bovenin en de rest verstopte zich in de omgeving. Al snel kwamen de Ninja's aanrennen en dachten de drie welpen te verslaan. Maar toen de rest van de welpen opeens te voorschijn kwam schrokken ze wel. Één van de Ninja's had het laatste stuk dolk bij zich. Als wij dat konden pakken zouden we daarna gelijk terug gaan. Na een heftig gevecht waarbij een van de Ninja's sneuvelde, hadden we het laatste stuk dolk te pakken. De Ninja's sloegen op de vlucht en wij konden weer terug naar het clubhuis.

Daar hebben we alle stukken van de dolk gepast en het klopte allemaal. precies zoals op de tekening van opa Huang.

Het verhaal van de maker van "De Draken Dolk" moest er nog even bij gepakt worden om nog eens na te lezen wat we nu precies moesten doen. De tekst moest onleesbaar gemaakt worden en daarna moest de dolk verdwijnen. Dat onleesbaar maken lukte wel. Daarna het laten verdwijnen bleek een stuk lastiger. Opa Huang en Rong wilden met ons de dolk ergens begraven in een speciale kist. We liepen naar het bos en wilden daar gaan graven. De schep die Rong bij zich had bleek alleen niet sterk genoeg voor de grond hier en scheurde helemaal af. De kist met de dolk moest toch echt verdwijnen, dus dan maar in de sloot. Nadat jullie allemaal takken op de kist gegooid hadden, zag je die niet meer liggen. We konden met een gerust hart naar huis. Bij het clubhuis was het reden voor een feestje. Voor de goede afloop (en de verjaardag van Giorgio) was er taart. We gingen nog een broodje bakken, op de zwaarden. Opa Huang vond dat de zwaarden nu niet meer nodig waren, omdat het gevaar er niet meer was. Dus iedereen moest zijn zwaard op het vuur gooien. Alle welpen deden dat wel, maar aan de gezichten was te zien dat ze het er totaal niet mee eens waren.

De kookploeg had nog een feestmaal voor ons bereidt. We kregen een bolletje rijst, met een eigengemaakte loempia en een augurk. We moesten dit met stokjes gaan eten. Bij de een ging dat een stuk beter dan bij de ander, maar iedereen is het uiteindelijk gelukt het op te eten. Daarna kregen we nog nasi en een toetje. Sommige welpen dachten ook de vla met stokjes te kunnen eten, maar dat ging niet zo snel. Na deze lange maaltijd was er nog net tijd voor een potje statego. De douche wachtte alweer op ons en daarna lekker slapen en dromen over alle avonturen.

02 mei 2006

02 mei 2006

De laatste dag van het kamp. Dus alle spullen inpakken. Welke broek was nou ook alweer van mij? De met de stukken erop of toch niet? Altijd weer een heel gepuzzel. Alles is in ieder geval in een tas terecht gekomen. Daarna snel naar de trein en op naar Vlissingen. Daar zijn we naar het Arsenaal geweest. Een piratenland, met ook allerlei aquaria, waar je de vissen kon bekijken en sommige ook aanraken. Iedereen kon zich daar prima vermaken.

Aan het eind van de middag kwamen we weer in Dordrecht aan waar alle ouders stonden te wachten. Het welpenkamp 2006 zit er weer op.

Iedereen bedankt voor weer een geweldig kamp.

Welpen: Daan, David, Erik, Ferdinand, Giorgio, Ismaël, Jarrel, Léon, Michael, Nigel, Rodney, Rudy, Thomas, Timo, Wesley

Kookploeg: Bram, Gerben, John

Leiding: André, Dennis, Hans, Ingrid, Irma, Mark, Robert