Welpen - Raksha's Horde

welpRaksha's Horde is een welpen onderdeel voor jongens tussen de 7 en 11 jaar. Bij Scouting Alblasserdam zijn op dit moment twee welpen onderdelen, een voor jongens en een voor meisjes. Deze worden de Hordes genoemd. De Raksha's Horde heeft opkomst in het 't Fort. Ze zijn daar te vinden van 10:00 uur tot 12:00 uur.

De welpen spelen hun spel in het thema van het Jungleboek. Dit verhaal gaat over Mowgli, een mensenkind. Hij wordt achtergelaten in de rimboe en gevonden door Bagheera, de zwarte panter. Bagheera brengt Mowgli naar vader en moeder wolf, die op dat moment ook kleine wolfjes (welpen) hebben. Zij voeden hem op samen met hun eigen jongen. Moeder wolf heet Raksha. Vader en moeder wolf vormen samen met nog een heleboel andere wolven een horde. De aanvoerder van de horde is een oude sterke wolf, Akela.

Net als in het Jungleboek heten de welpenonderdelen dus hordes. Iedere horde is weer opgedeeld in 4 nesten. De leiding heeft tijdens de opkomsten een naam van een van de dieren uit het Jungleboek. Zo is er een Ikki (stekelvarken), Sahi (stekelvarken).

Tijdens de opkomsten proberen we zoveel mogelijk leuke dingen te doen, zoals allerlei spelen en knutselen. Ook dingen als EHBO, het leren knopen en het bouwen van hutten komen voor in ons programma. Ieder jaar gaan we 5 dagen op kamp, voor iedereen hét hoogtepunt van het seizoen. We verblijven dan in het clubhuis van een andere scoutinggroep. Ook dan doen we heel erg veel leuke dingen in een bepaald thema. Als je hier meer over wilt weten moet je het kampverslag van de laatste kampen maar eens lezen.

Ben je benieuwd naar wat de welpenleiding allemaal voor jou in petto heeft, meld je dan aan voor de wachtlijst. Zodra er weer plek is krijg je dat te horen en kan je dan komen kijken. Na een aantal weken word je dan geïnstalleerd en ben je een echte welp. De contributie bij de welpen bedraagt € 11,00 per maand. Als je nog vragen hebt kun je op vrijdagavond of zaterdag altijd bellen naar 't Fort (078-6930266) of een e-mail sturen naar Raksha's horde.

Like Raksha's op Facebook