Sint Joris!

24 april 2021

Deze week was het jaarlijkse Sint Joris! Normaal gesproken een hele happening met alle leden van Scouting Alblasserdam, maar in coronatijd met ons eigen onderdeel!

Het verhaal
In het land Ho Chin Da leeft een draak in de bergen. Als wraak hadden de bewoners de eieren van de draak gestolen. Tijdens een groot feest hadden ze hier omeletten van gemaakt en er heerlijk van gesmuld. Maar helaas kregen ze allemaal het drakenvirus. Mensen gingen heel vaak de scoutingwet op ratelen en spontaan het beverlied zingen. Om te zorgen dat wij niet besmet zouden raken met dit virus, moesten wij een ontsmettingspizza eten.

Om deze te kunnen eten moesten we aantonen nog fit te zijn en dit hebben wij aangetoond door spelletjes te spelen. Aan het einde van de opkomst mochten wij de pizza opeten en die ging er makkelijk in want van al die spelletjes krijg je natuurlijk.. honger!!