Overnachting!

11 juli 2020

Het scoutingseizoen zit er alweer op! En omdat ons kamp niet door kan gaan, hebben we het seizoen afgesloten met een overnachting! 

Het thema voor dit weekend was: bubbels en ballen. Aangezien we met z’n allen een Corona-proof kampbubbel vormden. 

We begonnen met een korte maar krachtige uitleg over het opzetten van de patrouilletenten. Meer uitleg was ook niet nodig, want binnen no time stonden de drie tenten prachtig op het grasveld.

De gidsen hadden wel trek in iets lekkers en dus heeft onze leiding Maaike in de keuken staan zwoegen om genoeg pannenkoeken te bakken.

Toen de maaltijd erin zat, was het tijd voor wat spelletjes in het thema. Zo speelden we ‘hippo hap’ met een heleboel ballen uit de ballenbak. De beelden spreken voor zich, haha! En konden de gidsen mega grote bellen blazen met hun eigen gemaakte bellenblaas. 


Toen was het tijd voor een kampvuur en een potje weerwolven. En voor het slapengaan keken we nog de film Aladin mét natuurlijk een glaasje alcohol vrije bubbels.

De volgende ochtend hebben we het rustig aan gedaan. Ontbeten, alvast een beetje opgeruimd en vertrokken we naar het bos voor een potje levend stratego. Voor de lunch werd het vuur weer aangemaakt en konden de gidsen hun eigen broodje knakworst afbakken. Aangezien het heerlijk weer was, hebben we de overnachting afgesloten in het lammetjeswiel. In de zon, met een paar potjes volleybal en pootje baden in het water.

Na de zomer zijn we weer terug! Fijne vakantie en tot snel!