Kaartlezen

11 december 2021

Deze week hebben de gidsen een lesje kaartlezen gekregen. De theorie ging vooral over coördinaten vinden. Daarna werd de theorie in praktijk gebracht door in teams zeeslag te spelen. Op een kaart werden verschillende objecten geplaatst en door coördinaten te roepen, probeer je de objecten van de tegenpartij te vinden en uit te schakelen.

Een aantal weken geleden zijn de gidsen bezig geweest met routetechnieken en hebben ze zelf een kleine hike in het dorp uitgezet. Deze opkomst was het perfecte moment om ze een hike van een ander groepje te laten lopen.

Bij terugkomst hebben we nog een brainstorm gedaan en kon iedereen ideeën opschrijven voor opkomsten en een kampthema.

We sloten de opkomst af met een potje weerwolven. En omdat we met zo’n grote groep zijn, hebben we aardig wat nieuwe personages in het spel kunnen doen!

——————————————

Wij zoeken leiding! Lijkt het jou leuk om opkomsten en kampen te organiseren voor onze jeugdleden? Kijk eens op www.scouting-alblasserdam.nl/doemee