Kampverslag 2014

31 augustus 2014

We verzamelden vroeg in de morgen om naar Duitsland te rijden. Dit jaar gingen we met 8 explorers en 4 begeleiders kamperen in Brexbachtal. Halverwege de middag kwamen we aan en begonnen we alles uit te pakken en op te bouwen. Het kampterrein was gelegen in een tal en er loopt een beekje door heen. Ook kruist een oude spoorlijn met zijn spoorbruggen het kampterrein meerdere malen.

Dit jaar overnachtten we in de legertent en voor als het minder weer zou worden hadden we een plek gekozen met een schuilhut. Nadat iedereen gesteld was, werd er gekookt en gegeten.

Daarna hebben we bij het vuur uitleg gekregen over het thema van dit jaar. Het thema was ‘Wie is de mol?’. Afgeleid van het gelijknamige tv-programma. Het hele kamp speelden we spellen met als doel zoveel mogelijk ‘geld’ te verdienen voor de pot. Alleen is er een mol in het spel en die probeert alle spellen te saboteren. Elke avond moesten we een test maken met vragen over de mol. Het is aan de anderen te ontrafelen wie de mol is. Het eerste spel was een kwartet spel waarbij je jokers kon verdienen. Deze jokers kan je dan gebruiken bij de test. Na dit spel was de eerste dag van het kamp al weer om.

Zondag 3 augustus

Deze dag was georganiseerd door Mark en Jeroen. Zij hadden een heel leuk en stoer programma bedacht. Allereerst gingen we naar de abseilplek. Toen we de auto’s geparkeerd hadden, werden de klimspullen uitgedeeld en begonnen we aan de tocht naar de abseilwand. Na een zware wandeltocht, heuvel op, heuvel af kwamen we aan bij een hele gave rotswand. Nadat we de touwen hadden uitgehangen, lieten we ons om de beurt naar beneden zakken. Ook zat er nog een geocache halverwege, dus die hebben we ook even gelogged(?). Toen iedereen klaar was zijn we terug gelopen naar de auto’s en gingen we op weg naar de klimwand. We hebben daar op de parkeerplaats broodjes met hamburgers gemaakt, voor nieuwe energie. De klimwand/parcours was echt stoer om te doen. Er lag daar ook nog een geocache, na wat zoek werk hadden we die ook gevonden. Daarna zijn we terug gegaan naar het kampterreinen en hebben we nog een thema spel gedaan, waarbij je op een veld van 25x25 de juiste route moest vinden.

Lees de rest van ons verslag op onze Facebookpagina