Hotsjietonia

Hotsjietonia is het fantasiedorp waarin het beververhaal zich afspeelt. Het verhaal begint met Stuiter, een jongetje van 5 dat op bezoek gaat in Hotjietonia en er elke week naartoe terug gaat om nieuwe avonturen te beleven met de bewoners. Hotsjietonia is een klein dorp. In het midden is er een groot dorpsplein, waar iedereen samenkomt. Rondom het plein staan allemaal verschillende, soms een beetje ongewone huizen, met net zo verschillende en soms ongewone bewoners.

In de boerderij wonen Rozermarijn en Professor Plof. Daar ruikt het lekker door de kookkunsten van Rozemarijn, of een beetje gek als Professor Plof met een proefje bezig is. Ze hebben ook een moestuin waar Rozemarijn haar eigen groenten en fruit verbouwt en een kas, waar Professor Plof zijn proefjes ongestoord kan doen.

Fleur en haar dochter Keet Kleur hebben een huis in alle kleuren van de regenboog. Er is een toneelkamer en een naaiatelier en overal in huis slingeren verf, klei, lappen stof en papier rond.

Het oosters uitziende huisje is van Noa. Op de grond liggen dikke tapijten en kussen, waarop je lekker naar verhalen kunt luisteren of gewoon stilletjes kunt liggen of zitten.

Een beetje verscholen in het bos, aan de rand van het dorp, wonen Bas Bos en Rebbel met hun hond. Bas Bos is boswachter en weet alles van de natuur. Rebbel houdt veel van dieren en verzorgt alle zieke dieren uit het bos.

Een heel ander type is Stanley Stekker. Stanley is altijd aan het computeren, sleutelen en knutselen. Dat moderne huis is van hem, alles gaat er automatisch. Hij heeft zelfs een robot.

Het laatste huis in Hotsjietonia is niet echt een huis, en het is er ook niet altijd. Het is de woonboot van broer en zus Steven en Sterre Stroom. Soms trekken ze erop uit, op avontuur. Steven met kaart en kompas op zak, Sterre met wilde plannen.. Hun plekje aan de kade is dan wel een beetje stil. Maar als ze terugkomen hebben ze weer zoveel verhalen!

Kijk ook maar eens op www.scouting.nl/bevers voor allerlei spelletjes en knutselwerken met alle bewoners.