Vriendjes- vriendinnetjes-opkomst

17 oktober 2015

Wat ga je doen met een vriendjes- en vriendinnetjesopkomst? Echte scouting-dingen natuurlijk!
Nee, dames op leeftijd helpen met oversteken; dat werd het niet...
De bevers werden na het openen het lammetjeswiel in gestuurd om lange rechte takken te zoeken. Waarvoor?

Om broodjes te bakken boven het kampvuur natuurlijk! Want een kampvuur hoort bij scouting!
Helaas stonden de brandnetels hoger dan de kinderen en werden er weinig goede takken gevonden, maar een spelletje Annamaria-koekoek is ook erg leuk!

En wat doen we nog meer bij scouting? Bouwen met palen en touw! Omdat het buiten best nat was, zijn we lekker warm en droog binnen gaan zitten. En daar stond een bouwwerk dat iedereen na mocht bouwen. Niet van palen en touw, maar van satéstokjes en spekjes!
Elk kind heeft, sommigen met wat hulp van een andere bever, een mooie piramide gebouwd.
En wat is er nou leuker dan een zo hoog mogelijke toren te bouwen? Dat bleek best lastig; de spekjes wiebelen toch wel een beetje!

Ondertussen hadden Hans en Wesley een mooi kampvuur gemaakt voor de bevers. En gelukkig had de leiding stiekem al goede stokken om broodjes te bakken.
Het was toch wel lastig, niet te ver van het vuur want dan wordt het niet gaar, maar ook niet te dichtbij want dan verbrandt het broodje.
Met rode konen van de warmte (of was het toch wel spannend?) hebben alle kinderen een lekker broodje geroosterd om zelf te eten (met pasta of jam) of om aan papa en mama te geven.

Het was weer een geslaagde opkomst! Hopelijk waren de vriendjes zo enthousiast dat we ze terug zien!

Ondanks de herfstvakantie is er morgen gewoon opkomst van 10 tot half 12 en ook nog met een speciaal thema: in 3 opkomsten kunnen de kinderen een beverbadge gaan verdienen! Meer informatie is te vinden in de mail.