Steven stroom kwam langs!

25 oktober 2014
Zaterdag was het een spannende opkomst voor Jordi, Jaiden, Kyomi, Tom, Luuk, Mattias, Elian en Julian: er was bezoek uit Hotsjietonia!

Steven Stroom kwam langs bij de bevers samen met Eva, 4 jaar, en de scheepshond Nora. Steven woont op een boot samen met zijn zus Sterre. Steven is altijd actief, hij houdt van speurtochten en is heel goed in de weg vinden met kaart en kompas. Ook houdt hij heel erg van foto's maken. Steven is wel snel bang, op een ladder vindt hij eng en als hij gaat slapen in zijn kooi aan boord, moet er altijd een lampje aanblijven. Maar als hij samen is met anderen, durft hij bijna alles! 
Steven kwam naar de bevers voor hulp: hij had een envelop gekregen met zijn foto erop en een plaatje van een schatkist... Zou het een schatkaart zijn? Samen met de bevers durfde hij eindelijk de envelop open te maken: er zaten een foto en een sleutel in. Steven wilde al met zijn kompas en kaart gaan lopen, maar Kyomi had het goed gezien: die foto was gemaakt in de burcht! Toen ze het plekje had gevonden, hing daar ook een envelop met Steven en een schatkist. In de envelop zat een grote stapel met foto's...

Op de eerste foto staat een poster bij de deur van de burcht, op de tweede de vlaggenmast, de derde de brug... Zou het een speurtocht zijn? Steven, Eva, Nora en de bevers gingen snel op pad en zochten net zo lang tot ze de volgende foto gevonden hadden. 
Halverwege kwamen ze nog een heus mijnenveld tegen waar ze heel voorzichtig en met goed nadenken doorheen moesten. Na een tocht van bijna een uur kwam ineens de burcht weer in zicht... De schat zou toch niet daar liggen?

De laatste foto gaf het antwoord: de douche, daar moesten ze zijn! In de douche stond een grote schatkist. Jordi en Jaiden sleepten samen de kist naar binnen. Maar wat nu? Hij was op slot! Steven zocht in al zijn zakken, waar was toch de sleutel? 
Pfff, gelukkig zat hij in de laatste zak! De kist werd snel opengemaakt en wat een schat vonden ze daar:heerlijke zakjes drinken en heel veel lekkere munten! Dat hadden de bevers wel verdiend!
De bevers hadden heel goed Steven geholpen, zo goed dat ze al bijna een beverbadge verdiend hebben! Natuurlijk hoort daar nog een opdracht bij, misschien wel twee. Maar uitdagende scoutingtechnieken, dat kunnen de bevers al best goed!

Nora ging ondertussen nog een stukje zwemmen en kwam groen van het kroos terug...