Hutten bouwen

08 november 2014
Het lijkt wel of zelfs het weer er rekening mee houdt dat bevers van de natuur houden: het was zaterdag alweer prachtig buitenspeel-weer!
Bas Bos, één van de bewoners van Hotsjietonia, had een opdracht bij Hans achtergelaten: de bevers moesten een schuilhut in het bos bouwen zodat de dieren ze niet konden zien.
Het was nog best lastig om grote takken te vinden en een geschikte plek voor een grote hut, maar na een tijdje kregen de bevers de smaak te pakken. De ene na de andere grote tak werd gevonden en met wat hulp van de leiding en met touw en doek van de verkenners is er een hele goede schuilhut gebouwd waar de beestjes de bevers nooit kunnen zien! 

Na het hutten bouwen was het tijd voor iets heel anders: in de Burcht pakte Maaike haar dwarsfluit... Het was tijd om het Beverlied te oefenen! Het lied is best wel lastig, maar na een tijdje kon iedereen het heel goed zingen en zelfs het dansje dat er bij hoort lukte goed!
Na het oefenen van het lied was het alweer tijd om te sluiten. De ouders en broertjes en zusjes konden gelijk zien en horen hoe goed ze het lied hadden geoefend!
En als de bevers thuis willen oefenen, kunnen ze met Youtube meedoen:http://www.youtube.com/watch?v=gc8Ad_FYHaU