Een nieuw seizoen met veel nieuwe bevers

08 november 2015

De afgelopen opkomsten hebben de bevers en bevers-in-spe niet stil gezeten. Want wat is er nou leuker dan iets te verdienen? Een badge voor op je scoutfit is er te verdienen. Vorig jaar hebben de bevers de badge van Stanly Stekker verdiend, nu gaan ze, in drie opkomsten, hun best doen om een prachtige badge van Noa op hun blouse te krijgen.
Maar wie is Noa eigenlijk?

Noa heeft donker lang golvend haar en ziet er een beetje oosters uit, ze maakt graag nieuwe vrienden. Je kunt bij haar ook lekker uitrazen of uithuilen. Noa is af en toe wel een beetje dromerig. In en om haar huis liggen overal kussens waar je lekker uit kunt rusten en niks hoeft te doen. Noa heeft twee favoriete activiteitengebieden: Identiteit en Internationaal. Ze weet veel van de wereld en de mensen die er leven, ze zijn allemaal verschillend en toch zo hetzelfde. Hoe verschillend zijn de bevers van elkaar en van de mensen in de wereld? Zijn ze echt zo anders of lijken ze meer op elkaar dan ze denken? Noa neemt de bevers mee en leert hen niet alleen zichzelf beter kennen, maar ook de wereld om hen heen.

Tijdens de eerste van de drie badge-opkomsten zijn we begonnen met het beverlied oefenen, want dat is nog best lastig. Ook voor de leiding trouwens...
Daarna hebben de bevers nagedacht over hoe je nou de verschillen weet tussen mensen. Dominique en Jakira hebben allebei blond haar en staartjes, maar hoe hou je ze nou uit elkaar? Door de kleur sokken? Maar wat als ze morgen dezelfde kleur aan hebben? We blijken ook heel veel hetzelfde te hebben. Iedereen met een neus mag over rennen! Oh, allemaal? Iedereen met iets blauws aan dan? Weer iedereen! Het is heel moeilijk om iets te vinden wat niemand anders heeft, maar toch is iedereen uniek!
En niet alleen mensen, ook sinaasappels en mandarijnen! Want tijdens een spelletje lemon and lime blijken de meeste bevers toch hun eigen vruchtje te kunnen herkennen door alleen maar te voelen! Heel knap gedaan!

De tweede opkomst was best lastig. Want wat zijn emoties? Hoe zie je dat iemand verdrietig is of juist heel blij? Hoe troost je iemand die huilt en wat doe je als er iets gebeurt dat je niet leuk vindt? Gelukkig wisten de meeste bevers precies wat ze dan moeten zeggen (Stop, hou op! Ik vind het niet meer leuk!) en we hebben afgesproken dat we dat ook bij de scouting gaan gebruiken.
En hoeveel emoties kennen de bevers? Met een spelletje waarbij iedereen in de bus zit en de emotie krijgt van degene die instapt, hebben ze er heel wat bijgeleerd!
Daarna was het tijd om even uit te razen met een stoelendans en hebben we heel even stil gestaan bij de volgende opkomst: installeren! Want we hebben er gelukkig weer heel veel bevers bij.

En afgelopen zaterdag was het zover: 7 nieuwe bevers stonden te trappelen (en het was toch ook een beetje spannend) om geïnstalleerd te worden. Vanaf dan horen ze er echt bij! 
Maar voordat de ouders komen om vol trots hun zoon of dochter te bewonderen, hebben de kinderen een verrassing voorbereid. Want bij visite hoort wel wat lekkers! En dus hebben de bevers lekker citroen- en chocoladekoekjes gebakken voor de ouders. En ook een beetje voor de leiding en zichzelf...
Alle 7 nieuwe bevers hebben beloofd hun best te doen een goede bever te zijn, samen te spelen en samen te delen.
En vanaf nu hebben ze ook een mooie rode scoutfit mét insignes, een das met dasriem én ze mogen vanaf nu ook de vlag hijsen!
Voor Marijn was het extra bijzonder: hij werd door zijn oom Hans geïnstalleerd. Eva, Marijn, Nick, Willem, Jakira, Yarin en Jinthe: gefeliciteerd!

Voor alle foto's van het installeren, wordt nog een mail verstuurd.

Morgen is het voor de bevers een spannende dag, sint komt aan in ons land! En daar hebben we natuurlijk de opkomst op aangepast. Wat we gaan doen? Dat is nog een verrassing...

Volgende week, de 21ste, is de laatste opkomst in het teken van de Noa beverbadge.