Een frisse buitenopkomst

14 februari 2015

Hèhè, eindelijk! Eindelijk weer een buitenopkomst! Het was fris, maar wel droog en dan gaan we natuurlijk naar buiten. Onze eigen vlaggenmast is omgevallen, maar we zagen nog een plekje in de vlaggenmast van het fort: dat is een hele mooie plek voor de bevervlag! Dus eindelijk hebben we weer kunnen openen met het hijsen van de vlag.

Afgelopen zaterdag was het de derde en laatste opkomst om de beverbadge van Stanley Stekker te verdienen. Stanley houdt zich niet alleen bezig met knopen leggen, maar ook met bouwen. En dan niet met baksteen en cement, maar met touw en hout. Oftewel: de bevers gingen pionieren!
Omdat de houten palen erg lang en zwaar zijn, hebben de bevers deze vervangen door pvc-buizen. En daarmee kun je prima bouwen!

Maar voordat we gingen bouwen, hebben we eerst wat spelletjes gedaan: lukt het om een menselijke knoop van bevers te ontwarren? En welk team wint touw-tikkertje?
Na het ravotten werden er met hulp van Hans, Ellen, David, Matthew en Maaike mooie driepoten gebouwd door de kinderen. David had daarna een goed idee: laten we één groot bouwwerk maken met de driepoten! Dat was best lastig, die buizen zijn glad en de knopen blijven niet goed zitten. Maar uiteindelijk was het resultaat erg mooi!

Na een renspelletje was het alweer tijd om de vlag neer te halen en naar huis te gaan.

Volgende week gaan er twee meiden naar de shanti's, worden de beverbadges uitgereikt én worden de nieuwe bevers geïnstalleerd. Een druk programma dus! Zoals het er naar uit ziet gaan we alles buiten doen, dus trek een warme jas en schoenen aan!