Bladeren, bos, herfst!

18 oktober 2014

Dat de herfstvakantie begonnen is, was niet te zien aan de opkomst deze zaterdag: maar liefst 10 bevers (Jaiden, Marit, Kyomi, Vince, Scott, Tom, Luuk, Mattias, Elian en Jordi) kwamen naar de Burcht voor anderhalf uur samen leuke dingen doen.


Het was prachtig weer, dus na het openen met het beverlied zijn we naar het Lammetjeswiel gegaan. Nu het herfst begint te worden, was de wandeling erheen een ontdekkingstocht. Er werden mooie paddenstoelen gevonden en van sommige bladeren wist Maaike te vertellen van welke boom ze zijn en hoe de zaden eruit zien. 


In het Lammetjeswiel hebben de bevers heerlijk geravot, sommigen speelden in het zand, anderen op de toestellen en een paar gingen verder zoeken naar mooie dingen in de natuur. Er werden wilde aardbeien gevonden, er werd ontdekt dat eendenkroos uit heel veel kleine plantjes bestaat en de bevers hebben geleerd dat je de bloemetjes van een brandnetel wel kunt aanraken. En als je toch die jeukende bultjes krijgt, dan ga je zoeken naar weegbree dat bijna altijd in de buurt groeit!
Op de terugweg hebben de bevers mooie bladeren en veertjes gezocht voor het herfststukje dat we binnenkort gaan maken (zoek thuis ook verder naar mooie gekleurde of aparte bladeren). 
Na wat gedronken te hebben, hebben de bevers memory gespeeld. Iedereen deed enthousiast mee en had goed onthouden wat er op welk plankje stond (alleen probeerde Hans ze in de war te brengen). De winnares was Marit!


Na het memory was er nog net tijd voor twee rondes van het fluisterspel: zou een zin die aan het begin van de rij in het oor wordt gefluisterd aan het eind nog hetzelfde zijn? De bevers bleken goed in luisteren en fluisteren (wat waren ze stil!): de zinnen waren nog best te herkennen! De laatste zin: 'Wij gaan sluiten' hebben we meteen uitgevoerd.
Snel naar buiten om af te sluiten met het beverlied, want de papa's, mama's, opa's, oma's, broertjes en zusjes stonden al te wachten!