Bevers

 De Bevers is bij Scouting Nederland de speltak voor jongens en meisjes tussen de 5 en 7 jaar. Bevers herken je aan de rode bloes, en net als alle andere leden van Scouting dragen ze een das. Zo horen ze er echt bij. Het themaverhaal van de bevers speelt zich af in het dorp Hotsjietonia, een spelmethode die is ontwikkeld speciaal voor deze allerjongste scouts. Bij de bevers gaat het vooral om samen spelen in de natuur.

Elke zaterdagochtend komen we samen in het clubhuis De Burcht, tussen 10.00u en 11.30u. De ochtend begint met het hijsen van de vlag en het zingen van het beverlied. Daarna volgen spelletjes in en rondom de Burcht, hutten bouwen in het bos, groenten zaaien en oogsten, schilderen, poppenkastpoppen knutselen, taarten maken, broodjes bakken boven het vuur, stilletjes luisteren naar verhalen, een speurtocht. En af en toe komt er iemand voorbij uit Hotsjietonia. Professor Plof bijvoorbeeld, die één van zijn proefjes in de Burcht komt doen, Sterre Stroom met verhalen over haar reizen naar verre landen, of Bas Bos, die ons alles kan vertellen over de natuur en over dieren. En zo leren de bevers steeds weer nieuwe dingen.

Als je het leuk vindt om een keertje te komen kijken, of als u meer informatie wilt, kunt u een e-mail sturen naar de beverleiding.

Like Bevers op Facebook