Waardering voor betrokken scouts

07 januari 2018

Tijdens de jaarlijkse Boerenkool, de opening van het nieuwe jaar, was er dit jaar een speciaal moment. De voorzitter van Scouting Nederland, Jaap Boot, was aanwezig om samen met de groep van de boerenkoolkroketten te genieten. Maar dat was niet de enige reden. Jaap reikte het ‘Teken van moed’ uit aan de roverscouts. 

Jeroen van Pelt en Mark Hage kregen uit handen van de groepsvoorzitter Wim Slagboom allebei een zilveren waarderingsteken van Scouting Nederland. 

De roverscouts van Scouting Alblasserdam kregen het ‘Teken van moed’ voor hun adequate hulp direct na het ongeluk in België en ook de periode daarna. De tekst  op de erkenning luidt: 

’Als gebaar van dank voor het moedig optreden op 7 augustus 2017 waarbij de roverscouts direct na het ongeluk adequate hulp hebben geboden en hebben geprobeerd om het leven van de slachtoffers te redden. Persoonlijke gevoelens hebben ze hierbij aan de kant gezet om zaken dier er gedaan moesten worden, zo goed mogelijk te laten verlopen. De roverscouts hebben het in de periode erna aangedurfd om hun gevoelens van angst, schuld en verdriet met elkaar aan te pakken en te delen met nabestaanden, familie en medescouts’

Mark Hovingh mocht als coach van de roverscouts het bijbehorende beeldje in ontvangst nemen.

Jeroen van Pelt en Mark Hage kregen hun zilveren waarderingsteken voor hun jarenlange inzet bij de groep en in andere lagen van de organisatie van Scouting Nederland. De aanvraag was nu gedaan na hun handelen in Nederland, na het ongeluk waarbij Kimberley en Martijn om het leven kwamen.