Scouting Alblasserdam start crowdfunding voor een nieuwe keuken!

05 januari 2018

 De keuken van clubgebouw ’t Fort is nodig aan vervanging toe. Via crowdfundingvoorclubs.nl is deze week gestart met het inzamelen van geld voor de nieuwe keuken van 20.000 euro. “De oude keuken is aan vervanging toe. De spullen zijn oud en versleten. Het is niet meer hygiënisch met deze spullen te werken en ook niet veilig,” zo is te lezen bij de campagne.

Het is de bedoeling dat er compleet nieuwe keuken wordt geplaatst. “Alles wordt vervangen en uitgevoerd in roestvrijstaal. Leidingen worden weggewerkt en de wanden worden opnieuw betegeld. Vrijwilligers voeren een groot deel van de werkzaamheden uit en dan nog is een bedrag van 20.000 euro nodig voor een nieuwe topkeuken.”

’t Fort van de Scouting biedt huisvesting aan de welpen, verkenners, explorers, roverscouts en de stam. Doneren kan hier.

Crowdfunding (ook wel publieksfinanciering genoemd) is een alternatieve wijze om een project te financieren. Het idee erachter is dat veel particulieren een klein bedrag investeren en dat deze kleine investeringen bij elkaar het project volledig financieren. Deze kleine investeerders noemt men the crowd het Engelse woord voor de mensenmassa.