Masterchef 2017

08 december 2017

Het is inmiddels al een traditie binnen de vereniging. In december strijden we om de titel Masterchef Scouting Alblasserdam. Dit jaar was het thema Italiaans. Dat betekend onder andere zelf gemaakte pizza’s, maar ook zelfgemaakte pizzaovens.

Zes teams streden om de titel tijdens het maken van een zes gangen menu, beginnende met de antipasta. Een pizza en daarbij een salade caprese. Natuurlijk proefde de jury zo hier en daar een beetje rauw deeg, maar over het algemeen was deze zeer te spreken over de prestaties van de teams.

Hierna was het tijd voor de gevulde pasta. Sommige vulden deze met spinazie en ricotta, maakten ravioli met vlees of een pompoenvulling. Het klapstuk was forel in een zoutkorst. Hierdoor bleef deze heerlijk sappig, tenminste bij de meeste teams.

Als afsluiter aten we natuurlijk nog een heerlijke tiramisu!

Team 2, de jampotjes, gingen met de winst naar huis. Voor hen zal de jury binnenkort een waar spektakelstuk serveren….