Jantje Beton Collecte 2021

06 maart 2021

Scouting Alblasserdam stopt nooit met spelen!

Van 8 t/m 13 maart wordt de jaarlijkse Jantje Beton-collecte georganiseerd: een collecte voor en door het jeugdwerk bij u in de buurt. In Alblasserdam en Kinderdijk zetten vrijwilligers van Scouting Alblasserdam zich normaal in voor deze collecte. 
Helaas is het dit jaar voor hen niet mogelijk om fysiek langs de deuren te gaan, maar bieden zij de mogelijkheid om digitaal te doneren. Dit kan via https://jantjebeton.digicollect.nl/scouting-alblasserdam 
Stop nooit met spelen is de slogan van Jantje Beton, die ook goed aansluit bij Scouting. Zeker in deze tijd waar we als Scoutinggroep zo veel mogelijk opkomsten buiten door hebben laten gaan en ook anders online bezig zijn geweest om een leuk spel aan te bieden. En niet alleen voor onze leden, maar ook met acties van het Zomerpaspoort en onlangs de tasjes met opdrachten.
De helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland weer veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. De andere helft gaat naar Scouting Alblasserdam die het geld inzet om jeugd en jongeren te blijven uitdagen om lekker buiten te spelen. Scouting Alblasserdam kan hiermee nog meer jongeren een uitdagende vrijetijdsbesteding bieden waarbij meiden en jongens zich ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen. 

Steentje bijdragen 
Samen met de 700 andere Scoutinggroepen in Nederland is Scouting Alblasserdam verantwoordelijk voor een groot deel van de opbrengsten van de Jantje Beton collecte. Gewoon lekker buitenspelen, dat wil ieder kind. Maar vaak is er geen speelruimte, is de speelplek slecht bereikbaar of niet uitdagend genoeg. Scouting staat voor de ontwikkeling van meiden en jongens en uitdagende buitenactiviteiten en stimuleert de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen. Daarom draagt Scouting er graag een steentje aan bij om betere speelplekken te realiseren voor kinderen in heel Nederland.